top of page
Writer's picturePatricia Dijkema

Infacol werkt niet!



Infacol staat op het schap in de supermarkt, bij de drogist, in de babywinkel. Meestal naast de koemelk zuigelingenvoeding.

Infacol meldt op haar website;

"Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol bevat simeticon (anti-flatulent) en wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet". Bron Infacol.

Hoe kunnen darmkrampjes ontstaan?

Baby's darmen zijn niet in staat om koemelk kunstvoeding optimaal te verteren ivm de caseïne eiwitten. Waardoor er bij deze baby's sneller en meer klachten als krampjes kunnen ontstaan. Tevens weet je niet wat de koe gegeten heeft en hoe die behandeld is, of die hormonen of antibiotica heeft gehad.

Wanneer je borstvoeding geeft en je kindje heeft last van krampjes dan kun je direct anticiperen met het aanpassen van jouw eigen voeding. Je weet wat je kindje te eten krijgt, wat niet goed valt. Tijdens het consult krijg je informatie en adviezen.

Voeding heeft een grote impact op mogelijke klachten in de toekomst.

Lucht, krampjes, pijnen waardoor je baby overmatig kan huilen hebben een rechtstreekse relatie met wat je kindje te eten krijgt.

De Cochrane Database inventariseert de studies naar de werkzame stof simethicon in Infacol. De conclusie is helder;

"We found no evidence to support the use of simethicone as a pain‐relieving agent for infantile colic".

Dat betekend dat het volstrekt zinloos is om simethicon te geven. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat simethicon werkt.

Infacol bevat 40 mg simethicon per ml. Dat is best veel als je dag in dag uit deze synthetische stof geeft aan een baby. Baby's dienen geen onnodige medicatie binnen te krijgen. Ondanks dat, Infacol claimt dat gebruik gedurende langere tijd de ophoping van gas te voorkomen.

LEES de bijsluiter van dit simeticon middel.

Infacol adviseert op Infacol.nl:
"Druppel voor elke voeding een gevulde pipet (0,5 ml) achter op de tong van je baby. Indien noodzakelijk kan dit tijdelijk verhoogd worden tot twee gevulde pipetten (1 ml). Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet".

Gevaarlijke stoffen die je zeker NIET aan je pasgeboren baby wilt geven

Ik geef iedere ouder het advies om Wikipedia te raadplegen en te zoeken op de stoffen die in producten zitten voor ze te geven. Zeker als de bijsluiter niet volledig beschrijft wat de ingrediënten zijn! Je zou verwachten dat wat geadviseerd wordt aan kleintjes veilig is.

"Als u denkt dat uw baby allergisch is voor één van de bestanddelen, vraag dan voor gebruik advies aan uw arts". Infacol.nl

Ingrediënten:

  • Simeticon 40 mg/ml

  • Natriumsaccharine (kunstmatige zoetstof)

  • Hypromellose

  • Sinaasappelsmaak

  • Methyl hydroxybenzoate (E218) parabeen

  • Propyl hydroxybenzoate (E216) parabeen

  • Gezuiverd water.

Heeft iemand zich als eens afgevraagd wat de impact is voor baby's darmen?

Parabenen gecombineerd met kunstmatige zoetstoffen, een chemische sinaasappelsmaak, een aantal keren per dag, voor weken, soms maanden? Je gaat je pasgeboren baby toch geen kunstmatige zoetstof geven!

Wat gebeurt in het kleine lijfje wanneer er meerdere chemische medicijnen gegeven worden? Kan het zijn dat er daardoor juist meer klachten ontstaan op langere termijn?

Vraag hulp bij darmkrampjes

De vertering is van essentieel belang voor de opbouw van het immuunsysteem. Voeding die minder goed verteerd kan worden is belastend voor de darmen, dat zal klachten geven.

Aangezien baby's geboren worden met een permeabele darm dient de voeding nauwkeurig aan te sluiten bij wat de baby kan verteren. Borstvoeding is een betere keuze boven koemelk zuigelingen voeding. Goedgekeurde zuigelingen voeding van geitenmelk is een beter te verteren dan koemelk zuigelingen voeding.

Tevens is helder geworden dat ook bij borstvoeding een probiotica niet achterwege kan blijven.

Praktijk Patricia Dijkema is gespecialiseerd in zorg aan de allerkleinsten.

Patricia is docent van de de Orthomoleculaire specialisatie kinderen bij Stichting Ortho Health Foundation.

31 views0 comments

Comments


bottom of page