Perineum Massage

Perineum Massage

Iedere vrouw wenst een bevalling zonder scheuren of knip. Regelmatig masseren van het perineum (het gebied tussen vagina en anus) met Perineum Massageolie helpt om dit soepeler te maken en hierdoor beter in staat mee te bewegen tijdens de bevalling.  Je kunt reukloze kokosolie, amandelolie of andere biologische eerste persing olie van goede kwaliteit gebruiken. Het gebruik van glijmiddel raad ik af gezien er vaak chemische schadelijke stoffen verwerkt zitten in deze producten. Via de huid en slijmvliezen (vagina) komen die stoffen in je bloed en dus ook bij de baby. Voorkom toxische stoffen voor jullie gezondheid op langere termijn.

 

Werking:
De massagebewegingen van het perineum stimuleren de doorbloeding en bevorderen de soepelheid van het weefsel, terwijl de fijne amandelolie en tarwekiemolie de elasticiteit verhogen en het weefsel losser maken. Hierdoor verklein je de kans op inscheuren of inknippen tijdens je bevalling. De compositie van etherische oliën van scharlei en rozen zorgt voor een aangename, milde geur. De Perineum Massageolie kan vanaf de 34e week van je zwangerschap gebruikt worden.  

 

Hoe:
Masseer het perineum (het gebied tussen vagina en anus) regelmatig, vijf tot tien minuten en drie tot vier maal per week.

PerineumMassage is het masseren van de uitwendige spier- en huidlagen. Deze spieren zijn een onderdeel van je bekkenbodem. Ook inwendig zijn ze via de vagina te masseren.

 

Voor wie speciaal:
Voor zwangere vrouwen, om het perineum voor de bevalling soepeler te maken, zodat de kans op inscheuren of knip afneemt. Ook na de bevalling om (na een tijd) het litteken soepel te masseren waardoor die minder klachten geeft. Daarvoor moet eerst de wond geheeld zijn! Mocht vrijen pijnlijk zijn dan kun je deze massage gebruiken voor de penitratie.

 

Tip:
Masseer het perineum na een bad of douche, dan is het weefsel al een beetje zacht geworden en veert het gemakkelijk mee met de massage.

 

Ieder plaatje geeft aan hoe te masseren. Scrol op het plaatje staan en de info komt in beeld. Succes!

 

  • Daysy Nederland
  • DaysyNL

CONTACT 

Gezondheidsvragen kunnen niet per email, telefoon of een app-je beantwoordt worden. 

Postadres:

Patricia Dijkema

Postbus 306

3830AJ  LEUSDEN

Bezoek bij gezondheid klachten een arts.

Kom je niet verder en zoek je een holistische benadering?

Maak dan een afspraak. DISCLAIMER

 

 

PUUR GEZIN© 2003 Patricia Dijkema