Wat doen ze met onze kinderen? COVID vaccin onder de loep.

covid vaccineren Jun 29, 2021
 

 

De teller staat inmiddels (28 juni 2021) op 7.294 geregistreerde bijwerkingen, waaronder 423 beoordeeld als ernstig en negen gemelde sterfgevallen bij 12- tot 17-jarigen. Vier sterfgevallen (44%) waren hart gerelateerd en drie waren plotselinge, onverklaarbare sterfgevallen.

Het meest recent gemelde overlijden omvat een 13-jarige jongen (VAERS ID 1406840) die twee dagen na ontvangst van een Pfizer-vaccin stierf. Andere sterfgevallen zijn onder meer drie 15-jarigen (VAERS I.D. 1187918, 1382906 en 1242573) en twee 16-jarigen (VAERS I.D. 1225942 en 1386841) en één 17-jarige (VAERS I.D. 1199455).

Hoe kan het dat wanneer dit in de VS gebeurt met kinderen, hier gevallen van myocarditis in de media gemeld worden en toch willen kinderartsen kinderen vanaf 12 jaar prikken waaronder ook de kwetsbare zieke kinderen met een of meer auto-immuunziekte. Dat zijn er veel, kinderen tegenwoordig hebben ziekten die vroeger enkel bij mensen op leeftijd voorkwamen. Diabetes...

Continue Reading...

De pil en de nare bijwerkingen van anticonceptie

De pil is een veelgebruikte anticonceptiemethode waar miljoenen vrouwen elke dag op vertrouwen. Van de Nederlandse vrouwen gebruikt 17 – 51% op een bepaald moment tijdens hun vruchtbare leven de pil.1 De reden voor het gebruik van de pil is om het risico op ongeplande zwangerschappen te minimaliseren. Maar artsen bieden de pil vaak ook aan als reactie op veel voorkomende klachten zoals acne, zware menstruatie, PMS-symptomen of onregelmatige menstruatiecyclus als PCOS. Ja, de pil kan voor sommige vrouwen bij deze symptomen helpen. Maar het is geen ‘magic pill ‘en zal niet de onderliggende oorzaak van deze klachten aanpakken.

 

De pil lijkt op het eerste gezicht een ongecompliceerde vorm van anticonceptie. Wat veel vrouwen echter niet weten is dat de pil ook veel potentieel schadelijke effecten heeft op het vrouwelijk lichaam.

In dit artikel bespreken we enkele bijwerkingen van de pil waar artsen hun patiënten wel over zouden moeten informeren, maar...

Continue Reading...

Daysy Fertility Tracker - wat een uitkomst!

 

Welke verschillende vormen van anticonceptie zijn er? Wat zijn de hormoonvrije opties en als je dat liever ook niet wilt hoe kun je nauwkeurig jouw natuurlijke cyclus monitoren met Daysy – de fertility tracker. Zonder de ovulatie en menstruaties te onderdrukken. Wat zijn de verschillende vormen van anticonceptie en heel belangrijk: hoe werken de andere opties?

 

Als fertility expert en orthomoleculair therapeut wil ik je informeren over hoe je optimaal gezond kunt blijven met een natuurlijke cyclus en toch weet hoe je zwanger kunt voorkomen maar ook wanneer je wel een kinderwens hebt juist meer kansen hebt.

 

Nadeel van chemische anticonceptie

De eerste jaren na de eerste menstruatie kunnen gepaard gaan met pijnlijke en heftige menstruaties. Tot je 21ste kan je menstruatiecyclus onregelmatig zijn en oefent je lichaam de communicatie tussen je hoofd en eierstokken voor het afstellen van de juiste hormoonbalans. Je lichaam traint naar een regelmatige cyclus wat...

Continue Reading...

De pil ontneemt essentiƫle vitaminen en mineralen.

Wist je dat anticonceptie als de pil en andere kan bijdragen aan nutriënten tekorten? Ik stelde deze vraag aan de DaysyNL volgers op Instagram, Geen idee . Geen idee, ik wist dit niet eens.
 
De meeste vrouwen weten het niet en artsen vertellen het niet.
Om de pil (en andere anticonceptie) te kunnen verwerken in je lichaam heeft je lever extra hoeveelheden B12, B6, foliumzuur, vitamine C, magnesium en zink nodig. Dit betekent dat als een vrouw jaren achtereen aan de pil is (zoals veel vrouwen zijn, vanaf hun twintigste of zelfs al eerder), een situatie ontstaat waarin een tekort aan voedingsstoffen ontstaat. Tekorten geven vervolgens klachten op lichamelijk en geestelijk gebied vandaar dat je tijdens en na gebruik van anticonceptie allerlei klachten kunt ervaren die voor een groot deel onder de bijwerkingen vallen.
 
In deze blog zal ik ingaan op B12 en folaat (het active foliumzuur).
 
Photo by Reproductive Health Supplies Coalition...
Continue Reading...

Waarom laten huilen niet mag!

Zoveel mensen zoveel meningen!
Wat jouw baby nodig heeft weet alleen jij. Leer de behoeften van je kindje kennen en je zult zien dat jullie snel een team zijn. We kunnen van een pasgeboren baby niet verwachten dat alleen slapen in het wiegje gelijk goed gaat. Om dat te bereiken is veiligheid en vertrouwen nodig.
 
De eerste weken na de geboorte zijn jullie veel samen.
Jij en je partner doen de verzorging waardoor zo min mogelijk (vreemde) handen betrokken zijn. Jullie leren de geluiden en behoeften van je kindje herkennen.
 
Alle baby’s zijn verschillend
In een familie met meerdere kinderen zijn ze allemaal anders.
Blijf flexibel, standaard lijsten en methodes werken niet! Wat bij de een werkt gaat voor de ander juist niet op.
 
Baby’s hebben geen strakke planning. Honger is honger en moe is moe!
 
Even terug naar je zwangerschap
 • Om de 2 tot 3 uur honger, je eet kleine porties.
 • Je kon niet wachten want uitstellen gaf...
Continue Reading...

B12 tekort bij kinderen.

Naar schatting hebben vele tienduizenden kinderen in Nederland een Vitamine B12-tekort. Vitamine B12-tekort kan leiden tot een achterstand van de lichamelijke groei en leerontwikkeling. Dat is dus bijzonder ernstig, omdat sommige achterstanden of vertragingen als ze al langer bestaan niet makkelijk 'ingehaald' kunnen worden. Het goede nieuws is dat je wel wat kunt doen. Hoe? Kom met je baby of ouder kind voor de testen naar de praktijk. Zeker als er klachten zijn. Vitamine B12 tekort kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn doordat de moeder tijdens en voor de zwangerschap een vitamine B12 tekort had.
 
LEES OVER FOLIUMZUUR EN VITAMINE B12 TEKORT IN DE ZWANGERSCHAP
 
Een B12-tekort bij kinderen kan leiden tot
 • Concentratieproblemen.
 • Woordvindingsproblemen.
 • Geheugenproblemen als verlaagde mentale prestatie(s) en verlaagd IQ.
 • Verstandelijke beperking(en).
 • Prikkelbaarheid-gedragsproblemen.
 • Onrust.
 • Minder alert, afwezige uitstraling....
Continue Reading...

Infacol werkt niet!

Infacol staat op het schap in de supermarkt, bij de drogist, in de babywinkel. Meestal naast de koemelk zuigelingenvoeding. 
Infacol meldt op haar website;
"Infacol is een effectief medisch hulpmiddel en helpt vastzittende lucht in de maag en darmen te bevrijden. Infacol bevat simeticon (anti-flatulent) en wordt niet in de bloedbaan opgenomen. Het heeft een natuurlijke sinaasappelsmaak en bevat geen suiker, alcohol en kleurstoffen. Infacol is makkelijk toe te dienen dankzij de gebruiksvriendelijke plastic pipet". Bron Infacol.
Hoe kunnen darmkrampjes ontstaan?
Baby's darmen zijn niet in staat om koemelk kunstvoeding optimaal te verteren ivm de caseïne eiwitten. Waardoor er bij deze baby's sneller en meer klachten als krampjes kunnen ontstaan. Tevens weet je niet wat de koe gegeten heeft en hoe die behandeld is, of die hormonen of antibiotica heeft gehad.
Wanneer je borstvoeding geeft en je kindje heeft last van krampjes dan...
Continue Reading...

Eczeem is NIET op te lossen met Hormoonzalf.

De afgelopen week stond in de krant dat maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders kampen met chronische huidklachten. Op nummer één staat eczeem, op de voet gevolgd door psoriasis. Vooral kinderen worden getroffen door huidklachten. Wat zijn de mogelijke oorzaken en hoe kunnen we die aanpakken?
 
Eczeem uit zich als
 • Jeuk
 • Roodheid
 • Zwelling
 • Schilfers
 • Bultjes
 • Kloofjes
 • Korstjes
Vaak op plekken die letterlijk in het 'zicht' zijn.
Bij jonge kinderen begint het vaak met vurige, schrale rode wangen. Artsen sturen je naar huis met een zalfje. "Nee, hoor het ligt niet aan de voeding, je kunt gewoon alles eten". Verkondigde de huidarts toen ik 3 jaar geleden van top tot teen onder de uitslag zat. Ik heb de arts aangekeken en ben niet meer terug gegaan. Nog spijt dat ik daar met een tas vol hormoonzalf en cortison tabletten ben weg gegaan. Ze had ook nog een huid biopt genomen. Daarnaar vragend wat de uitslag was zei ze volmondig; "Eczeem". Dat...
Continue Reading...

Kan ik zwanger worden tijdens mijn menstruatie?

Elke maand laat een vrouw een ei vrij op ongeveer dag 14 van haar cyclus. Voorafgaand aan het vrijgeven van dat ei, zal de binnenkant van de baarmoeder dikker worden en opbouwen om voorbereid te worden in het geval bevruchting optreedt.
 
Als het eitje niet binnen 24 uur na het vrijkomen wordt bevrucht, wordt het eitje ongeveer 14 dagen later met het opgebouwde baarmoeder slijmvlies uitgespoeld, de menstruatie. Dit komt overeen met een cyclus van 28 dagen - de gemiddelde cyclusduur. Terwijl de meeste vrouwen een cyclus van 28-34 dagen hebben met een gemiddelde menstruatieduur van 2 tot 7 dagen. Elke vrouw is uniek en haar cycluslengte kan variëren. In dit scenario kun je tijdens de menstruatie niet zwanger worden.
 
Zoals eerder vermeld, kan de lengte van de cyclus variëren en niet elke vrouw heeft een cyclus van 28 dagen. Een vrouw met een cyclus van 24 dagen en een menstruatielengte van 7 dagen, zou gemeenschap kunnen hebben op de laatste dag van haar...
Continue Reading...

Mijn arts zegt dat ik super vruchtbaar ben!

Je hoort wel eens dat een vrouw zegt; "Ik ben zo vruchtbaar ik kan iedere dag van de maand zwanger raken". Dat is heel mooi maar klopt dit wel en heeft zij de juiste informatie gehad ooit van haar arts?

De wetenschap is al erg lang duidelijk over wanneer en hoe lang een vrouw per cyclus vruchtbaar is. Namelijk 24 uur!

24 uur, niet de hele maand!

Na de ovulatie is een eicel slechts 24 levensvatbaar. Wil je zwanger worden moet de eicel binnen 18 uur bevrucht worden. Sperma kan maximaal 5 dagen overleven. Dat brengt het totaal aan vruchtbare dagen per cyclus op 6 dagen. Dat is je vruchtbare fase. Wil je niet zwanger raken dien je dat op die dagen te voorkomen. Er bestaan al meer dan 30 jaar medische apparaten waarmee je heel nauwkeurig deze dagen detecteert. 

Hoe komt het dat artsen dit tegen vrouwen zeggen? Wat zit hier achter? Stel je hebt een afspraak om te bespreken welke vorm van anticonceptie je gaat gebruiken. De arts doet een inwendig onderzoek middels een echo en zegt;...

Continue Reading...
1 2
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.